Leef in harmonie met de natuur én elkaar

De woningen in Groen Nobelhorst zijn een voorbeeld van duurzaam bouwen. Met hun gebruik van duurzame materialen en energieneutraliteit dragen ze bij aan het verminderen van onze ecologische voetafdruk. Maar het gaat verder dan dat. Door de begroeide daken worden niet alleen nuttige insecten aangetrokken en wordt regenwater vastgehouden, maar het helpt ook om de temperatuur in huis te reguleren. Bovendien bieden de nestkasten in de gevels van de huizen een thuis aan verschillende soorten vogels.

Schrijf je nu in!Natuurlijke materialenBij de bouw van de woningen in Groen Nobelhorst staat duurzaamheid centraal. Door zo min mogelijk gebruik te maken van schadelijke bouwmaterialen en waar mogelijk de natuur te helpen, wordt de belasting op het milieu geminimaliseerd. Zo zijn de materialen die worden gebruikt voor de bouw van de woningen hoofdzakelijk duurzaam en natuurlijk.


Een goed voorbeeld hiervan zijn de bakstenen in de gevel, die niet op traditionele wijze zijn gebakken maar uitgehard. Dit leidt tot aanzienlijk minder uitstoot van CO2. Bovendien hebben deze stenen de unieke eigenschap om CO2 op te slaan.


Deze aanpak draagt niet alleen bij aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen, maar ook aan het behoud van de natuurlijke hulpbronnen van onze planeet.

Een fijne leefomgeving voor mens en dier

Op je energiezuinige huis ligt een groen dak. De zes verschillende soorten sedum op het dak zorgen namelijk voor extra verkoeling op warme dagen en houden overtollig regenwater vast, zelfs bij hevige regenval.


Ook op de daken van de bergingen en veranda's zijn er twintig soorten inheemse planten en grassen te vinden, wat een prachtig ecosysteem creëert. Vlinders en bijen worden aangetrokken door deze planten en helpen bij het bestuiven van bomen en andere planten in de omgeving. Dit draagt bij aan het in stand houden van de biodiversiteit en het creëren van een gezonde leefomgeving voor mens en dier.

De natuur bloeit opIn Groen Nobelhorst wordt niet alleen rekening gehouden met het behoud en de groei van de natuurlijke omgeving. Dit uit zich onder andere in het plaatsen van nestkasten, insectenstenen en vleermuiskasten op strategische plekken. Zo ontstaat er een gezond ecosysteem waar vogels en andere dieren zich thuis voelen.


De natuurlijke speelplaatsen in de wijk en de gemeenschappelijke binnentuin van het Boskasteel zijn voor kinderen een ontdekkingsplek waar ze in contact komen met verschillende insecten en kleine dieren. Maar niet alleen kinderen profiteren van de natuurlijke omgeving, ook volwassenen kunnen heerlijk wandelen of hardlopen over de vele paadjes in de wijk.

Verkoopteam
groennobelhorst@sensevastgoed.nl
(020) 471 19 04Ontwikkelaar en bouwer
Heutink Bouwgroep
Heutinkgroep.nl